FAQ

DAWSON DUEL

De lijst met de eerste 500 ingeschrevenen (zonder kidstrail) kun je hier terugvinden. Om 10.07u waren de 500 tickets al van de hand.

ALGEMEEN

Zondag 18 maart:
10.30u Kidstrail
11.00u Bellewaerde Ieper Trail
De Bellewaerde Ieper Trail is een organisatie van vzw De Zeven waarbij Bellewaerde voorziet in de locatie van het evenement. Na 3 succesvolle edities van de Ieper Trail slaat vzw de Zeven de vleugels uit en verlaat het veilige nest van het stadscentrum om de tenten op te slaan in de trots van Ieper, het pretpark Bellewaerde.
Er worden 2 publiekzones ingericht (start en aankomst + halverwege parcours). Deze zones zijn verbonden met elkaar (10’ wandelen via de openbare weg). Andere delen van het parcours zijn enkel toegankelijk voor deelnemers. Toegang tot de publiekzones is mogelijk via de hoofdingang of via ingang C.
Met het oog op de veiligheid en hygiëne worden in het park geen huisdieren toegelaten.
Door deze unieke samenwerking verlaten we onze vertrouwde datum in oktober en vindt het evenement plaats op zondag 18 maart. Doordat het pretpark op dat moment nog niet geopend is voor het publiek, kunnen de lopers toegang krijgen tot plaatsen die anders niet open zijn voor het publiek. Toeschouwers zijn ook van harte welkom, om de lopers aan te moedigen en om de sfeer op te snuiven van een pretpark in volle voorbereiding op een nieuw seizoen! De attracties zullen nog niet open zijn, maar er zal voldoende animatie zijn om dat ruimschoots goed te maken.

STARTMOMENT

Op onze site kun je de indeling van de startmomenten (waves) raadplegen. Bij deze indeling hebben we rekening gehouden met de volgende elementen:
1. Keuze op tijd ontvangen en doorgegeven via Eventbrite
2. Maximum aantal deelnemers per wave (1000 deelnemers)
3. Groepen en bestellingen met meerdere deelnemers werden zoveel mogelijk samen gehouden. De deelnemers met het recht op een ritje op de Dawson Duel werden verspreid over de 3 waves. Dit om optimale spreiding en minder lange wachttijd te optimaliseren.
Ieder startmoment zal dezelfde opwarming meemaken. Hetzelfde stramien zal dus 3x gevolgd worden. Je zal dus als loper in wave 2 of 3 niets missen als de lopers in wave 1. Met deze spreiding willen we je vanaf het startmoment een optimale loopervaring aanbieden.

ONTHAAL & PARCOURS

►Lopers komen binnen langs de ingang aan parking C en krijgen daar hun borstnummer. Hier is er ook een vestiaire voorzien. Van daaruit sturen we je Bellewaerde in.
►Toeschouwers kunnen terecht in 1 van de beide publiekzones, te bereiken via de hoofdingang (parking A) of de ingang bij parking C. In deze zones is er ook catering aanwezig. Toeschouwers die zich willen verplaatsen tussen de publiekszones dienen dit via de openbare weg te doen (10’ wandelen).
►Bellewaerde Ieper Trail = 6 KM
►Kidstrail = 1,7 KM
►Via deze link kunt u het parcours raadplegen.
►Het parcours is niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
►Het doel van de organisatie blijft hetzelfde: de deelnemers aan het sporten krijgen, ditmaal door hen op een verrassend parcours (voor en achter de schermen van Bellewaerde!) in een unieke locatie te laten lopen. Dit natuurlijk gekruid met allerlei animatie onderweg! Ons motto is niet voor niets: LOOP, ONTDEK en GENIET.
►Zoals reeds aangegeven krijgen de lopers quasi ‘all access ‘ tot het park en zijn omgeving, langs het parcours van 6 km. In elk geval kunnen we nu al beloven dat je je die dag even een leeuw of tijger zal voelen en dat bovendien de eerste 500 ingeschrevenen de kans krijgen om tijdens het lopen de attractie Dawson Duel te beleven!

STARTPROCEDURE

Vanaf 18 februari 2018 volgt er een briefing omtrent de startprocedure die we zullen toepassen.

TIJDSREGISTRATIE

We bieden geen tijdsregistratie aan tijdens de Bellewaerde Ieper Trail. Het beleven en genieten van de talloze animatie + lopen met vrienden doorheen unieke locaties staat centraal. Iedereen staat natuurlijk vrij om te lopen op eigen tempo.

ANIMATIE

Onze evenementen zijn gekenmerkt door de talloze animatie langsheen het parcours. Tijdens de Bellewaerde Ieper Trail zal dit niet anders zijn.

ACCOMMODATIE

Ja, je sporttas kan je voor de loop achterlaten in een plastic zak. Deze genummerde plastic zak kan je dan op vertoon van je startnummer opnieuw ophalen na de loop. Let wel: de organisatie is niet verantwoordelijk voor beschadigingen of diefstal van materiaal.
Nee, wegens de unieke locatie kunnen we je geen douchemogelijkheid aanbieden.
Bellewaerde stelt enkele cateringzaken open zodat je na het lopen iets kan eten of drinken.

ALGEMENE VOORWAARDEN

• De deelname is pas geldig na betaling van het inschrijvingsgeld.
• In geval van niet-deelname, ongeacht welke reden, kan de deelnemer geen aanspraak maken op de terugbetaling van het inschrijvingsgeld.
• Indien het evenement op grond van uitzonderlijke omstandigheden niet kan doorgaan, kan de deelnemer zich gratis laten inschrijven voor de volgende editie van hetzelfde evenement. De organisatie kan niet verplicht worden tot terugbetaling van het inschrijvingsgeld.
• Deelnemen vereist een goede gezondheid. De deelnemer verklaart te voldoen aan deze voorwaarde.
• Als deelnemer wijk je niet af van het vooropgestelde parcours doorheen de opengestelde locaties. Locaties zijn enkel voor deelnemers toegankelijk.
• Alle deelnemers dienen de veiligheidsinstructies van de organisatie te volgen.
• Kinderen van 5 tot 11 jaar oud moeten vergezeld zijn van een volwassene. Ook moeten ze ingeschreven zijn en het startnummer moet zichtbaar zijn.
• Elke deelnemer moet steeds een startnummer zichtbaar dragen. Elk startnummer is persoonlijk en kan niet doorgegeven worden.
• De wandelbrug van de attractie Dawson Duel maakt deel uit van het parcours. Enkel de eerste 500 ingeschreven deelnemers krijgen tijdens het evenement de mogelijkheid om deze attractie naar beneden te gaan met de sledes. Dit zal duidelijk gemaakt worden aan de hand van het startnummer van de deelnemers. Overige deelnemers gebruiken enkel de wandelbrug. De attractie wordt niet opengesteld voor of na het evenement.
• Attracties worden niet opengesteld voor, tijdens of na het evenement, maar dienen enkel als locatie langs het parcours.
• Door inschrijving gaan deelnemers akkoord dat foto en/of beeldmateriaal tijdens de loop kan gebruikt worden voor promotionele doeleinden van vzw De Zeven.
• De organisatie vzw De Zeven heeft een verzekering voor lichamelijke ongevallen, maar kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor materiële schade die de deelnemers zouden kunnen lijden en/of veroorzaken tijdens, voor of na het evenement.
• De organisatie vzw De Zeven en Bellewaerde kunnen niet verantwoordelijk gesteld worden voor schade, verlies en/of diefstal van persoonlijke voorwerpen van de deelnemer voor, tijdens en na het evenement.
• De organisatie is gerechtigd een deelnemer uit de wedstrijd te halen indien deze zich niet houdt aan de algemene voorwaarden of zich onsportief of onbehoorlijk gedraagt.
• Van de deelnemer wordt verwacht dat hij geen afval achterlaat langsheen het parcours, de parkings of in de door de organisatie ter beschikking gestelde lokalen.
• De Bellewaerde Ieper Trail is een organisatie van vzw De Zeven waarbij Bellewaerde voorziet in de locatie van het evenement.

ORGANISATIE

We zijn 7 Ieperse vrienden die voor de 4de keer een loopevenement zullen organiseren. We zijn overtuigd van de charme van onze stad en willen de deelnemers een unieke loopwedstrijd aanbieden in hun eigen streek. Dankzij onze sponsors en Bellewaerde kunnen we met behulp van de talloze vrijwilligers dit evenement organiseren.

VRIJWILLIGER

Loop je niet zo graag maar wil je toch dit unieke evenement van dichtbij meemaken? Dat kan als vrijwilliger. Aanmelden kan via info@iepertrail.be